•  Snabb leverans (2-4 dagar)
  •  Trygg betalning med Klarna
  •  Fackhandel för hundsport
0

A LITTLE HELP PLEASE

Valet av rätt storlek görs bäst genom att prova den valda selen på hunden med hjälp av en expert. Om du vill besöka oss personligen för att prova selen så besök oss när vi har öppet lager. Om en sådan provning inte är möjlig kan du också välja lämplig storlek genom att mäta hemma.

Här är lite hjälp för dig:

HALSBAND
Bland hundhalsbanden kan storleken på Takotna halvstryp halsband vara ett problem. Måttet är det minsta dvs när halsbandet är fullt åtdraget, utsläppt är det 6 cm större.

Viktigt: När det gäller selarna mäter vi närmast axlarna, medan halsband mäts runt halsen under huvudet på den smalaste delen. Se till att halsbandet inte stryper hunden när den dras åt och att den fortfarande inte kan dra ut huvudet ur den. När den släpps är den 6 cm större så den kan även glida över den bredaste delen av skallen.

KOPPEL
Ett koppel bör väljas utifrån tre kriterier.

Hundens vikt – De flesta koppel är dimensionerade för hundar över 10 kg. Om du har en liten hund är versionen av Balance flexibla koppel designad för hundar under 10 kg ett bra val.

För större hundar kan vilken typ som helst väljas.
Hundens tendens att dra – Om din hund springer stadigt framför dig kan du välja längre koppel. Om det däremot inte springer hela vägen framför dig kommer kopplet att lossna och är det väldigt långt hänger det obehagligt framför dina fötter. För sådana hundar rekommenderas kortare koppel, såsom S-storlekar av Balance, Freespirit, Koyuk, Anvik och Takotna. Om du vill hålla kopplet i händerna flera gånger medan du springer, t.ex. i en hinderbana är det bekvämare att använda Freespirit flexibla koppel med vadderat handtag.

Skulle du springa med flera hundar? – Vi kan föreslå 3 lösningar för att springa med två hundar.
Båda hundarna har 1 koppel – Vi rekommenderar detta om du har hundar som springer framför dig som håller koppeln spända, eller om du vill springa med 1 hund eller 2 hundar omväxlande. Koppel för 1 hund komplett med Pawtrail koppelfördelare – Genom att haka fast koppelfördelaren i karbinhaken på det flexibla kopplet, kommer det att göra ett koppel för 2 hundar omedelbart. Dess fördel är att du inte behöver köpa två koppel, och den passar på ett litet utrymme. Nackdelen är att en extra karbinhake innebär extra vikt som drar ner kopplet, så vi rekommenderar det till hundar som drar bra. Det är också viktigt att notera att det är tävlingsarrangörers regler som gäller.

Användning av koppel för 2 hundar – Det är ett Y-format koppel som, beroende på typ, är flexibelt antingen vid den gemensamma delen av Y eller vid hundsidans ändar. Det senare hjälper till att jämna ut plötsliga ryck hos hundar med olika temperament. Vilken version du än väljer så rekommenderas det starkt att du använder ett nacklina, vilket hjälper till att hålla hundarna från att röra sig nämnvärt ifrån varandra och hjälper till att förhindra olycksskador som när två hundar försöker ta sig runt ett träd från två håll.

BÄLTEN
Bälten är kanske det enklaste, här är inte storleken nödvändigtvis det viktigaste.

Koyuk och Freespirit bälten: De är designade i ett "one size fits all"-system och har mycket hög justerbarhet.
Balans-, Anvik- och Takotna-bältena är bälten i storlek; du hittar storleken på produktdatabladet, du behöver bara höfternas omkrets.

SELAR
Det svåraste med att köpa utrustning är att välja selestorlek. Hur och vad ska man mäta på hunden?

Här är några tips som också kan hjälpa dig att mäta korrekt:

I allmänhet är en sele bra om:
Halsen inte sitter för tight - halsens nedre del sitter inte högre än bröstbenets övre punkt, så den trycker inte på luftstrupen (men täcker bröstbenet).

Halsen inte är för stor – Om den är stor ligger sitter den inte korrekt och den kommer att vända ut över axlarna och hindra den fria rörligheten.

Den är inte för bred mellan benen – om den är bred skär den sig i armhålorna, vilket förutom att det är obekvämt för hunden så småningom kommer att orsaka irritation!

Den är inte för långt – Om den är för lång eller för bred över bröstkorgen kommer selen att sitta bakom bröstkorgen och trycka på mjukvävnaden eller gå ut över baklåren vid drag om den är för stor. Detta sker inte med korta selar, eftersom selen inte når hundens svans i alla fall. Generellt sett är längden på selen korrekt om änden av selen är nära svanskotan, men se alltid till att den inte skär in i hundens mjukdelar. Vanligtvis är detta utgångspunkten för snoddringen som används för selen, som förlänger selen så att metallkarbinen inte rör vid hunden.

Observera! Beställ inte en sele enbart baserat på hundens rygglängd! Ta anvisade mått. Det viktigaste måtten är halsmått och måttet runt bröstkorgen. Selen ska inte vara längre än svansroten (gäller inte öglan) men kan vara kortare.

Av de 5 typerna av selar som finns tillgängliga från Musher har de justerbara typerna betydligt mindre risk för fel vid val. Låt oss börja med dessa:

Balans – Selens längd, såväl som längs med bröstets djup kan justeras i ganska stora intervaller, men halsstorleken är fast. Halsdesignen är ungefär 1 storlek mindre än den mest populära och utbredda Koyuk (tidigare känd som Inuit) selen. Dessa selar är främst designade för hundar som är långa i proportion (Tysk Pointer, vinthund). För denna sele bör två mått göras, omkretsen på nacken (A) och längden på ryggen (C). Utifrån dessa kan vi hjälpa dig att välja rätt. Denna sele är mindre styv baktill, så för hundar som inte är stabila dragare kommer selen att ha mest rörelse med denna typ. Om din hund inte drar stadigt i fronten rekommenderar vi att du väljer en annan typ.

VILKEN SELE PASSAR MIN HUND?

Varje hund är en indvid såväl mentalt som kroppsligt.

Nedan följer en procentuell uppskattning om vilka selar som sålts till olika hundraser efter provning:

GERMAN SHEPHERD:
70% KOYUK | 15% ANVIK | 15% TAKOTNA

RETRIEVERS:
60% KOYUK | 20% ANVIK | 20% TAKOTNA

BELGIAN SHEPHERD:
33% KOYUK | 33% ANVIK | 33% TAKOTNA

VISZLA:
40% KOYUK | 30% ANVIK | 30% TAKOTNA

DOBERMAN:
60% TAKOTNA | 20% ANVIK | 20% KOYUK

SETTER:
50% KOYUK | 25% ANVIK | 25% TAKOTNA

BORDER COLLIE:
33% KOYUK | 33% ANVIK | 33% TAKOTNA

THE SMALL SIZE HARNESS OF KOYUK IS MADE FOR ALL SMALL SPITZ.


Produkten har blivit tillagd i varukorgen